Behandling, Tandblegning, tandlæge

Værd at vide om tandblegning

Tandblegning

Er du ked af dine tænder, fordi de ikke er lige så blændende hvide, som de tandsæt du ser i bladene og på film? Så er du ikke alene! Der er i de seneste år sket en markant stigning i antallet af danskere, der ønsker at blege deres tænder. Er du en af dem der leger med tanken om en tandblegning, kan du med fordel læse med her, hvor de forskellige fordele og ulemper ved tandblegning vil blive gennemgået.

Hvorfor opstår behovet for tandblegning?

Efterhånden som man bliver ældre, bliver ens tænder mere og mere misfarvede. Man kan være særligt genetisk eksponeret for misfarvede tænder, men for det meste skyldes misfarvningen et højt indtag af farveholdige mad- og drikkevarer som fx kaffe, te, rødvin, lakrids, rødbede og ikke mindst rygning. Alle disse ting indeholde farvestoffer, der trænger ind i emaljen og sætter sit tydelige præg på tænderne og dermed smilet.

Undgå fusk og farlige produkter

Når det kommer til tandblegning er det vigtigt, at man aldrig lader sig narre af påståede mirakelmidler, der kan købes i håndkøb. Husk på, at blegning af tænder hos en professionel tandlæge er vejen frem, hvis du ønsker et holdbart resultat, der ikke skader dine tænder. Hos tandlægen foregår tandblegningen med særlige tandblegeskinner, der er formet præcis efter dine tænder. Man går med skinnerne derhjemme og resultatet af blegningen varierer alt efter hvor længe man bruger dem. Resultatet varierer desuden fra person til person, og hvor hvide tænderne bliver er meget individuelt, men man kan i hvert fald regne med at tænderne blive 1 til 2 toner lysere.

At tandsættet bliver adskillige toner lysere end udgangspunktet, vil ofte føre til større lyst til at smile og vise tænderne frem, hvilket er en stor glæde. Er du interesseret i at få foretaget en tandblegning på Østerbro, på Vesterbro, på Nørrebro, eller hvor end du nu bor, så prøv at lave en Google-søgning, hvor du skriver “Tandblegning” + din lokation. Så vil du få et bredt udvalg af tandlæger frem, der tilbyder netop denne behandling i dit område – og så er det bare at vælge.  

Tandblegning er en helt normal behandling i vore dage, og er ikke længere forbeholdt de rige og kendte. Alle kan få foretaget tandblegning, og det er de færreste der oplever bivirkninger ved behandlingen.

Svaneklinikken

Østerbrogade 148, 1. tv.

2100 København Ø

39 29 47 41