Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/2700husum.dk/public_html/wp-content/themes/brood/inc/template-tags.php on line 56
tandlæge

Hvad skal man gøre ved tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er en af de mest almindelige lidelser, man kan have i munden. Heldigvis er det ganske ufarligt og kan afhjælpes med få tiltag.

Tandkødsbetændelse kommer typisk af dårlig mundhygiejne. Det er ikke nødvendigvis en konstant dårlig mundhygiejne, men hvis man blot går i en kortere periode, hvor man ikke børster tænder og bruger tandtråd som en professionel tandlæge i København N anbefaler, kan man allerede her begynde at få tandkødsbetændelse.

Har man først fået tandkødsbetændelse, skal man til tandlægen for at få det behandlet. Tandlægen vil lave en grundig tandrensning og rensning af tandkødet og vil efterfølgende vejlede om, hvordan man selv skal opretholde den sunde mundhygiejne og derved undgå at få tandkødsbetændelse igen.

 

Hvad sker der, hvis ikke jeg får gjort noget ved min tandkødsbetændelse?

Hvis man ikke får gjort noget ved tandkødsbetændelsen, kan det udvikle sig til en mere alvorlig tilstand. Ved at gå rundt med tandkødsbetændelse i længere tid, uden at gøre noget ved det, kan det i værste fald risikere at udvikle sig til paradentose.

Paradentose er også kendt som de løse tænders sygdom. Dette bliver sygdommen kaldt, da betændelsen kan sprede sig til tænderne og tandknoglerne og med tiden vil det æde tandknoglen op indefra. Det kan resultere i, at tænderne bliver løse og falder ud.

Skulle det ske, at tandkødsbetændelsen når at udvikle sig til paradentose, skal man hurtigst muligt kontakte en erfaren og kyndig tandlæge i København så denne kan give den korrekte form for behandling.

For helt at undgå alt dette, skal man blot sørge for at opretholde en sund og fornuftig mundhygiejne – hvilket ikke behøver at være kompliceret. Man skal selvfølgelig huske at børste tænder to gange om dagen, i to minutter ad gangen og bruge den helt rette børsteteknik. Er man i tvivl om, hvad den rette børsteteknik er, kan man få en grundig vejledning af sin tandlæge.

Derudover skal man også huske at bruge tandtråd, da tandtråden giver mulighed for at fjerne bakterier, man ellers ikke ville kunne fjerne med tandbørsten. Tandtråden kan nemlig fjerne madrester og bakterier, der har sat sig fast imellem tænderne eller i tandkødet, hvilket nemlig også vil kunne udvikle sig til tandkødsbetændelse.

Tandlæge Erik Strange

Borups Alle 7

2200 København N

38346786