God tandlæge, Mundhygiejne, Tandtråd

Sådan ved du, om du passer ordentligt på dine tænder

behandlingaftandlaege

De fleste går til tandlæge en til to gange om året. Taget i betragtning af, at du hver dag udsætter dine tænder for en stor mængde både søde og syrlige mad- og drikkevarer, kan der ske meget med dine tænder mellem disse tandlægebesøg.

Af denne grund er det meget centralt for dine tænders sundhed, at du hver dag passer på dine tænder. Men hvordan gør du dette mest hensigtsmæssigt? Og hvordan ved du egentlig, om du gør det godt nok?

Har du en erfaren tandlæge nær Juelsminde, kan du vide dig sikker på, at du ved dine regelmæssige tandlægebesøg får indsigt i dine tænders sundhedsmæssige tilstand, men derudover er det også afgørende, at du selv er opmærksom på dine tænders tilstand på daglig basis.

Reager på smerter og ømhed

Du er langt fra ene om at have svært ved at vurdere, om du passer ordentligt på dine tænder. I mange tilfælde kan problemer med tænderne nemlig være svære at spotte, og det er derfor selv små tegn, du skal være opmærksom på.

En god tommelfingerregel er, at hvis du har ondt, er der med stor sandsynlighed et eller andet i vejen.

Der er mange grader af smerter men én ting, du altid bør være opmærksom på, er ømhed i tandkødet. Er dit tandkød ømt, og begynder det indimellem at bløde under tandbørstning, kan det skyldes tandkødsbetændelse. Ved at børste dine tænder ekstra godt, kan du typisk komme denne lidelse til livs.

Isninger i tænderne og skrøbelige tænder er også tegn på, at noget ikke er optimalt. Uanset hvad din bekymring går på, vil din tandlæge altid være i stand til at hjælpe dig med at sørge for, at du passer ordentligt på dine tænder.

Fem gode råd til at passe på dine tænder

  1. Børst dine tænder grundigt to gange dagligt
  2. Brug tandtråd.
  3. Skær ned på sukkerholdige mad- og drikkevarer.
  4. Undgå rygning
  5. Gå regelmæssigt til tandlægen

Alle disse fem råd er i samspil afgørende for, at dine tænder kan holde hele livet. Særligt er det vigtigt at understrege, at kombinationen af gode daglige tandplejevaner og regelmæssige tandlægebesøg udgør det absolut bedste grundlag for dine tænders sundhed.

Med en dygtig og sympatisk tandlæge tæt på Østbirk kan du til enhver tid henvende dig, hvis du er usikker på, hvorvidt du passer ordentligt på dine tænder. Du vil ligeledes få kompetent forebyggende tandbehandling, således at problemer med dine tænder tages i opløbet.
Tandlægerne Nørretorv I/S
Nørretorv 2
8700 Horsens
75 62 26 26