rodbehandling, tandlæge, Tandpleje

Rodbehandling

En rodbehandling kan være den eneste løsning, hvis du står i en situation, hvor tandens nerve enten er bakterieinficeret eller udsat for rodspidsbetændelse. For mange mennesker, kan det dog være svært at afgøre, hvornår der praktisk er anledning til at få foretaget en rodbehandling – men oftest skyldes betændelse i tandnerven nogle helt konkrete ting realiseret i nogle markante symptomer, som du selv som privatperson kan og skal være opmærksom på.  I samarbejde med Tandlægerne på Skt. Annes Plads, kan du her få viden om, hvornår en rodbehandling er nødvendig, og hvordan behandlingen foregår.

Rodbehandling

Hvornår er der behov for rodbehandling?

Årsagen til betændelse i tandens nerve kan skyldes flere forskellige ting. Fx kan det skyldes bakterievækst i tanden, som har spredt sig til nerven, et kraftigt slag på tanden, der har resulteret i at nerven er blevet permanent beskadiget, eller en udfyldning af et hul i tanden der over tid har presset på tandens nerve.

Symptomerne på, at du højst sandsynligt skal have lavet en rodbehandling, er mange, men fælles for dem er, at de oftest er forbundet med en del smerter.  Typiske symptomer er således vedvarende tandpine, en dunken i tanden, smerte ved sammentygning, misfarvning af tanden, betændt tandkød og dårlig ånde pga. bakterievækst i tandroden/ -nerven. Oplever du én eller flere af ovenstående symptomer, er det en rigtig god ide, hurtigst muligt at få professionel hjælp til en rodbehandling hos en specialiseret tandlæge i fx Odense C eller din nærliggende by, der kan sikre, at du får den rette skånsomme behandling.

Sådan foregår en rodbehandling

Når du behandles for en betændt nerve eller rodspidsbetændelse, bores der et hul i tanden, der giver tandlægen adgang til nerven i rodkanalen. Herfra fjernes bakteriedannelsen og den betændte nerve ved hjælp af rodfile, der sikrer, at dine tænder igen bliver sunde og smertefri. Hullet fyldes op med et rodfyldningsmateriale der forsegler hullet, og sørger for at beskytte din tandrod for bakterier for eftertiden.

Har betændelsen i nerven udviklet sig til rodspidsbetændelse, kræver behandlingen som regel flere besøg hos tandlægen, da rodkanalen ofte skal renses yderligere. Derfor er det en rigtig god ide at besøge dine tandlæger i Odense, så snart de første symptomer viser sig, så du sparer både dig selv, din tand og din pengepung unødig overlast.

Tandlægeselskabet Karen Juul Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2.
5000 Odense C
Tlf: 66 12 86 95