Invisalign, Tandregulering, Usynlig bøjle

Kan man få bøjle som voksen?

invisalign

En tandbøjle har til formål at ændre tændernes tandstilling med henblik på at undgå en dårlig tandstilling, som kan medføre konsekvenser på tænderne. Det er muligt at ændre tandstillingen allerede i barndommen, hvis tandlægen opdager tegn på en forkert tandstilling. Det er dog ikke altid muligt at opdage problemer med tandstillingen i barndommen, da den forkerte tandstilling og konsekvenser herfra i nogle tilfælde først kommer til udtryk senere i livet.

Bøjlen til dig og andre voksne

For dig som voksen er det heldigvis ikke for sent at få ændret tandstillingen. Der findes endda metoder, som gør forløbet med tandregulering meget bekvemt for dig. Det bekvemme behandlingsforløb skyldes udviklingen af en usynlig bøjle ved navn Invisalign. Invisalign er en bøjle, der er særligt egnet for personer med skæv tandstilling, der ønsker at få ændret tandstillingen uden det store besvær.

Fordele ved Invisalign-bøjlen

Invisalign-bøjlen kan hurtigt og effektivt rette din skæve tandstilling uden, at omverdenen bemærker det. Den ultimative fordel ved denne bøjle er netop, at bøjlen er udviklet som en gennemsigtig skinne, der gør den svær at se. Det er samtidigt muligt for dig at tage skinnen ud og ind af munden efter behov, så den slet ikke er til stede til bestemte begivenheder. Det er på den måde muligt for dig at tilpasse bøjlens brug i forhold til dit liv. Netop denne store fordel har gjort bøjlen til en meget populær metode inden for tandregulering.

Sådan får du fat i bøjlen

Det er ikke alle tandklinikker, som har den nye teknologi til at kunne udarbejde denne type af bøjle. Der findes dog efterhånden flere steder i landet, som tilbyder bøjlen. Det er blandt andet muligt at finde en central beliggende tandlæge, som tilbyder den usynlige Invisalign i Lyngby, hvor du kan for udformet bøjlen. Der vil her blive foretaget en undersøgelse af dine tænder, så tandlægen kan undersøge din tandstilling. Bøjlen vil herefter udformes, så du efterfølgende kan tage den med hjem og ellers kun behøve at benytte den, hvor det passer dig. Det er dog vigtigt, at du følger din tandlæges vejledning i forhold til brug af bøjlen. Ved et overforbrug af bøjlen er metoden ikke skånsom nok mod tænderne, mens mangel på brug af bøjlen vil mindske effekten af bøjlen.

Er bøjlen er noget for dig eller ej?

Bøjlen kan hjælpe personer, som har over- og underbid, krydsbil samt mellemrum mellem tænderne. Bøjlen kan også hjælpe personer, som ikke umiddelbart har synlige tegn på en forkert tandstilling. Langt fra alle personer er klar over, at deres tandstilling er forkert. Til de regelmæssige tandeftersyn vil den opmærksomme tandlæge ved Nærum typisk kunne se, hvis der er problemer med tandstillingen, men der er også flere symptomer, som du selv kan være opmærksom på. Ømme kæber og spændingshovedpine kan blandt andet skyldes en forkert tandstilling, så lad tandlægen tage et kig, hvis du oplever problemer med dette. Så kan du let for rettet eventuelle problemer med Invisalign-bøjlen.

Tandlægeteam Lindberg v/Tandlæge Sofie Lindberg
Lundtofteparken 83, st. th.
2800 Kongens Lyngby
45 87 99 35