Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/2700husum.dk/public_html/wp-content/themes/brood/inc/template-tags.php on line 56
tandlæge Ølstykke

Hvorfor er tandeftersyn vigtigt?

Når vi som børn taber vores mælketænder og får vores permanente tænder, så skal de holde for resten af livet. Tænder er opbygget af mange lag, som tilsammen er meget stærke. Dine tænder kan derfor potentielt godt fungere hele livet, men det kræver altså, at du passer godt på dem.

 

Sådan passer du selv godt på dine tænder

Du kan selv gøre meget for at passe godt på dine tænder. Gennem den daglige tandpleje dannes grundlaget for dine tænder og tandkøds sundhedstilstand. En grundig tandrutine består af to gange daglig tandbørstning i mindst to minutter af gangen. Hver morgen og hver aften bør du børste dine tænder med en tandbørste i cirkulære bevægelser, hvor du gradvist gennemarbejder hver eneste tand i både overmunden og undermunden. Her er det vigtigt, at du også får rengjort de allerbagerste tænder, hvor det kan kræve, at du vinkler tandbørsten for at nå helt bagom til dine bagerste kindtænder og eventuelle visdomstænder. Din tandbørste må ikke have slidte hår, da den ellers ikke rengør tænderne og tandkødet godt nok. Samtidig skal din tandbørste heller ikke være for hård, da det kan gøre mere skade end gavn. Sørg derfor altid for at købe en tandbørste med et blødt eller medium blødt børstehoved. Hvad angår køb af tandpasta bør du generelt købe tandpasta, som indeholder fluor, da fluor forebygger huller i tænderne. Du kan med fordel også købe andre typer tandpasta til at afhjælpe dine tandproblemer. Hvis du eksempelvis døjer med isningerne i tænderne, så bør du købe tandpasta, som forebygger mod isninger i tænderne. Du bør også indkøbe tandtråd eller tandstikkere, som skal bruges til at rengøre fladerne mellem tænderne. Tandtråden eller tandstikkerne bør bruges én gang dagligt.

 

Sådan passer din tandlæge godt på dine tænder

På trods af god tandhygiejne kan der stadig opstå tandproblemer. Langt de fleste tandproblemer er dog mulige at behandle uden større besvær, hvis de altså opdages i tide. Af den grund er det vigtigt at tage til regelmæssige tandeftersyn hos en tandlæge i Ølstykke eller din nærmeste by, hvor dine tænder vil blive gennemset én til to gange om året. Det varierer fra person til person hvor ofte, der er behov for tandeftersyn. Hvis du ikke har tegn på tandproblemer, så vil én gang om året være nok, mens det kan kræve to årlige besøg, hvis du har ét eller flere tandproblemer, som der skal holdes øje med. Til tandeftersynene vil din tandlæge gennemse alle dine tænder samt dit tandkød for eksempelvis at opdage begyndende huller. I tilfælde af begyndende huller i tænderne er der kun behov for en mindre behandling, når det opdages tidligt, hvorimod der er behov for en større, og dermed dyrere behandling, hvis hullet har været der længe. Det er derfor en god investering at få regelmæssige tandeftersyn – også selvom, at dine tænder generelt ikke fejler noget.

 

Smilklinikken

Jyllingecentret 41

4040 Jyllinge

46730330