Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/2700husum.dk/public_html/wp-content/themes/brood/inc/template-tags.php on line 56
tandklinik odense

Her er den rette børsteteknik

Vi har alle lært fra barnsben, hvordan man børster tænder. Nogle har lært det af skoletandlægen, mens andre har lært det hjemme i husstanden af mor og far.

Det er en daglig rutine i hverdagen, der hos de fleste bliver udført to gange dagligt, morgen og aften. Det er en vane, der er så indgroet, at det ikke er noget, man tænker over, så det bliver gjort af ren rutine og per automatik. På trods af dette, er der mange der ikke ved, hvordan man børster tænder. Man har enten lært det forkert eller helt enkelt glemt, hvordan det skal gøres rigtigt, da det som beskrevet, er blevet en vanesag.

For at børste tænderne rigtigt, skal man føre tandbørsten i små cirkelbevægelser rundt i munden. Børster man frem og tilbage, eller op og ned, kan dette medføre børsteskader. Tandkødet kan trække sig tilbage, hvilket blotter tandbenet, og der vil derfor være større adgang for bakterier, og man har derved have større risiko for skader på tandbenet.

Når man børster tænder, er det rigtig vigtigt at huske at børste alle flader. Det vil sige, at der skal børstes både på indersiden og ydersiden af tænderne, men selvfølgelig også på tyggefladerne. En dygtig og erfaren tandlæge i Odense vil også anbefale, at man børster tungen. Dette gøres ved at føre den ru side af tandbørsten – den modsatte side af børstehårene – frem og tilbage på tungen. Den primære grund til at børste tungen, er for at undgå dårlig ånde, men det er samtidig også med til at forebygge svamp og andre infektioner.

Da tandbørstning er så indgroet en vane, kan det være svært at bygge nye vaner op omkring det. Dette kan dog gøres nemmere, hvis man blot opbygger nye vaner. Dette kan for eksempel være, at man gør det i en bestemt rækkefølge. Start for eksempel i undermunden i højre side på ydersiden, og bevæg tandbørsten mod venstre. Fortsæt efterfølgende i overmunden, og gå derefter til indersiden af munden.

Det er vigtigt, at man fokuserer på én tand af gangen, så man er sikker på, at man får børstet alle tænderne korrekt.

Hvis man kontakter en kyndig tandlægeklinik i Odense, kan denne guide til, hvordan man børster tænderne korrekt. Denne vil også kunne fortælle, at god mundhygiejne ikke udelukkende kan være ved tandbørstning, men at det også omhandler brug af tandtråd, og hvordan og hvornår man skal bruge det.

TAND+

Vægtergården

Albani torv 5

5000 Odense C

66 11 12 81