Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/2700husum.dk/public_html/wp-content/themes/brood/inc/template-tags.php on line 56
Uncategorized

Bliv fri for isninger i tænderne

Kender du det, at du oplever kuldegys eller decideret smerte i tænderne, hvis du drikker sodavand? Og oplever du jag i tanden, når det er koldt udenfor? Så er du nok én ud af de mange danskere, som lider af isningerne i tænderne. Det estimeres nemlig, at op til en fjerdedel af voksne i Danmark lider af isningerne i tænderne, så det er slet ikke utænkeligt, at du er en del af den statistik.

Hvad er isninger i tænderne?

Isninger i tænderne sker, når du i forbindelse med temperaturskift i luften eller gennem mad og drikke, oplever et jag i tænderne. Dette jag opstår grundet følsomme tandhalse som følge af uhensigtsmæssigt slid på tandens yderste lag ved navn emaljen. I takt med, at emaljen slides mere og mere, vil der komme adgang til dybere og dybere ind i tanden, hvoraf tandbenet til sidst rammes. Dette tandben dækker over nerver og kar, hvorfor en blottelse af lagene under emaljen medfører overfølsomhed af tandhalsen. Denne tilstand kan opstå grundet mange forskellige aspekter. Blandt de typiske årsager tæller blandt andet forkert børsteteknik, da et for hårdt børstehoved kan slide tænderne uhensigtsmæssigt meget. Et stort indtag af sodavand, juice og slik kan eksempelvis også slide emaljen, da syren derfra langsomt ætser emaljen væk – særligt, hvis tænderne børstes lige efter indtag af drikken. Dog er det samtidig vigtigt, at tænderne bliver børstet, hvorfor det er en svær balancegang. Personer, som døjer med sure opstød eller opkast, har også typisk blottede tandhalse og oplever derved isninger i tænderne. Hjemmeblegning af tænderne er også en typisk årsag til isninger i tænderne, da der er mange, der her kommer til at være for hårde ved tænderne gennem overblegning, hvilket ikke er hensigtsmæssigt for tænderne.

Kan isningerne i tænderne behandles?

For de mange personer, som døjer med isninger i tænderne, er der heldigvis håb forude. Det er nemlig muligt at behandle isninger i tænderne med hjælp fra den erfarne tandlæge fra Ølstykke, som har stor erfaring med at afhjælpe isninger i tænderne – uanset årsagen. Selve behandlingen varierer alt efter, hvor slem situationen er. Tandlægen vil derfor undersøge dine tænder nøje for at se, hvor slem situationen er. I slemme tilfælde er det muligt at sætte facader på tænderne for på den måde at beskytte tandens nerver og kar, hvoraf smerten udspringer. Mindre slemme tilfælde kan klares med fluorlak, og endnu mindre tilfælde af isninger i tænderne kan klares gennem forebyggelse. Derfor vil tandlægen også prøve at finde frem til, hvorfor du får isningerne i tænderne. Hvis isningerne i tænderne er selvforskyldt, for eksempel grundet meget sodavandsindtag eller hjemmeblegning, så vil du blive rådgivet til at undgå dette. Du vil desuden også kunne få glæde af at bruge tandpasta, som er særligt lavet til personer med isninger i tænderne.

Tandklinikken M.Iwona Bergstrøm

Jernbanegade 13

3600 Frederikssund

47310515